Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2025-01-26 20:48:31

BAY HAFTASI NELER KONUŞULDU ÖYLE “UUUU” 

HÜSEYİN DEĞİRMENCİ

komodor6161@hotmail.com 26 Ocak 2025, 20:48

Trabzonspor hafta sonunu BAY geçtiği için maçı yoktuya, futbol harici bir çok şey konuşuldu.

-Şenol hocanın Trabzonspor’a dokunuşu!
-Transfer!
-Abdullah Avcı’nın açıklamaları!
-Samsunspor başkanı Yüksel Yıldırım’ın açıklamaları! vb. konular.

ŞENOL HOCANIN SİHİRLİ DOKUNUŞU 

Şenol Güneş, Trabzonspor’a geldiği günden beri bir çok konuda ya eleştirildi, ya desteklendi, yada başarıp başaramayacağı tartışıldı.

Hoca ilk geldiği haftalarda olumlu sonuçlar alamasada, Abdullah hoca döneminden kalma, Trabzonspor’a yerleşmiş olan bir mantalite vardı ve bu mantalite taraftar tarafından hiç mi hiç benimsenmiyordu ki, 

Şenol hocanın bu mantaliteyi değiştirmek ve Trabzonspor’un ruhuna uygun mantaliteyi yerleştirmek için çok çalıştığını biliyoruz. 

İşte tamda bu dönemde oldukça eleştirilen, olumlu yada olumsuz eleştirilerin odağında kalan hoca, ustalık tecrübesiyle bütün bunlara aldırış etmeden, işine odaklanıp, şu an itibarıyla Trabzonspor’un oyun anlayışı ve kalitesi anlamında beklenen düzeye gelmek üzere olduğu ve eleştirilerin büyük bir bölümünü olumluya çevirdiğini görebiliyoruz.

Öyleki,
Abdullah hocanın, transfer anlamında yığınak yaptığı orta alan bölgesinde şans vermeyip bitirme aşamasına getirdiği Umut Güneş’i 

Şenol hoca yeniden futbola kazandırarak, bu oyuncudan müthiş bir performansla  büyük katkı aldığı ve bundan dolayıda taraftardan taktir gördüğünü takip ediyoruz. 

Ayrıca Şenol hoca,
Bunun Trabzonspor’da ne işi var denilen Lundstram’dan, maksimum sevide katkı alarak ilk onbirin değişmez oyuncusu konumuna getirdiği bu oyuncuya sebepte, oldukça taktir topladı.

Ve Şenol hoca, 
Abdullah hocanın şans vermediği Batagov’a güvenip şans verince oyuncunun patlama yaptığı ve artık Trabzonspor’da değişmez oyuncu olduğu aşikar oluncada, budurumun takdiride Şenol hocaya fazlasıyla geldi.

Mendy’i sürekli stoperde harcayan Abdullah hocaya inat, gerçek mevkisinde bu oyuncudan üst düzey verim olan Şenol hoca, ayrıca Vişça, Malheiro ve Banza’ya da o sihirli dokunuşunu yapınca, bu oyuncularında çok iyi duruma gelmesi ve büyük katkı vermelerinin alkışıda Şenol hocaya fazlasıyla geldi. 

Sakat olan oyuncuların dönmesi, yeni transferlerin takıma  katılmasıyla nasıl bir Trabzonspor izleyecek olmamızsa merak ve heyecan konusu olmaya devam ediyor. 

YENİ TRANSFER SİKAN HEYECAN YARATTI 

Trabzonspor forvet hattına yeni transfer ettiği 23 yaşındaki Ukrayna’lı oyuncusu Danylo Sikan, henüz takıma katılmadan oldukça heyecan yarattı.

Sol açık, sağ açık ve santrafor mevkilerinde oynayabilen golcü oyuncu, 6 milyon Euro ile, Trabzonspor’un transfer ettiği bonservisi en pahalı üçüncü transfer oldu. 

Trabzonspor’un Sikan’a ek birde stoper oyuncu transferi yapması bekleniyor. Adı geçen oyunculardan mütevellit transferde zorluk yaşandığı için adının sır gibi saklandığı bilinen önemli bir transfer daha bekleniyor. 

ABDULLAH AVCI BOŞ KALINCA CANI SIKILDI HERALDE 

Eski hocamız Abdullah Avcı geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV kanalının canlı yayınında, eskiye dair yaptığı bir çok açıklaması, hocanın canı sıkılmış iş arıyor yorumlarına neden oldu. 

Avcı, Trabzonspor’da elde ettiği şampiyonluk başarısından mütevellit, adının Trabzonspor tarihine yazıldığını, buradan silinemeyeceğini söylemesi, 

transferini yaptığı ve veya onay verdiği oyunculardan Trabzonspor’un faydalanmaya başladığını ve iyi transfer olduğunu belirtmesi, 

Trabzonspor’a gelmeden önce Fenerbahçe başkanı Ali Koç’tan teklif aldığını ve kendisine sunum yaptığından bahsetmesi, 

Trabzonspor’a ikinci geldiği dönemde çok ağır eleştirildiğini ve hak etmediği eleştirilere maruz kaldığından bahsetmesi vb. bir çok konulara değinmesi, Trabzonspor camiasında, Abdullah hoca abesle iştigal ediyor, işsiz kaldı canı sıkılıyor herhalde, yorumlarına neden oldu.

SAMSUNSPOR BAŞKANI LAF EBELİĞİ YAPIYOR 

Samsunspor taraftarının bir türlü büyüklüğünü kabul edemediği Trabzonspor düşmanlığını bilmeyeniniz yoktur.

Bu anlamda saçma sapan ve hakarete varan bir çok paylaşımda bulunan Samsunspor taraftarına cevaben Trabzonspor taraftarının da yaptığı paylaşımlar var yok değil.

Taraftarlar arasında olan bu tartışmaların boyutunu Başkanlık düzeyine taşıyan Samsunspor başkanı Yüksel Yıldırım beyefendi, katıldığı bir televizyon programında, kendinin bile inanmadı büyük iddialarda bulunması oldukça komik karşılandı.

Taraftar ağzıyla Samsunspor Kuzey’in kralıdır demesi, başkanın yaptığı açıklamalar içindeki en komik olanıydı.

Spiker hanımefendinin başkana yönelttiği, efendim Trabzonsporlular sizin dediğinizi kabul etmiyor Trabzonspor’un daha büyük olduğunu söylüyorlar şimdi size kızacaklar diye söylemesi,

Yüksel Yıldırım beyefendinin, Samsun Karadenizin en büyük şehridir, ekonomisi en büyük ve coğrafi olarak da en güzel yeridir, Atakum sahili harikadır, deniz, kumsal müthiş diye açıklama yapması, 

Samsunspor’un sportif olarak hiçbir başarısı olmadığı için bu konuda başkanın laf ebeliği yaptığı anlamı taşır ki, 

spor ve spor kulübü ile bir şehrin güzelliği, ekonomisi büyüklüğünü birbirine karıştırarak kendi söylediğine kendinin bile inanmadığı komik bir duruma düştüğünü görmek, ne diyeyim hem güldüm hem acıdım yani.

Taraftarının futbol anlamında kendine rakip gördüğü Trabzonspor’un Müzesi’nde, süper Lig şampiyonlukları, Süper kupa şampiyonlukları, cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık Kupaları dahil olmak üzere, 1000’e yakın kupa başarı belgesi ve şilt bulunmaktadır.

Samsunspor’un ise Süper Lig’den 7 defa küme düşmek ve sekizinci defa çıkmaktan başka bir başarısı yok.

Alt ligden Süper Lig’e çıkarken en azından orada şampiyonluk yaşadılar diye de yanlış bilenlere buradan belirtmek istiyorum, 

Samsunspor Süper Lig‘e çıktığı sekiz seferin, üçünü lider yani şampiyon olarak çıktı, diğer beşini ise ikinci ya da playoff kazanarak çıktı.

Samsunspor taraftarına buradan bir tavsiyem olacak ! 

Trabzonspor seviyesine gelebilmeniz için 40 fırın ekmek bile yetmez, 
40 sene ekmek dahi yememeniz gerekiyor. 

Bükemediğin bileği öpecek ve biat edeceksiniz.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)