Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-08-24 16:12:12

GÜNDEMDEN ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

OSMAN KARAGÜZEL

osmankaraguzel@hotmail.com 24 Ağustos 2024, 16:12

                         KARŞIT GÖRÜŞTE İNSANI DİNLEMEYE TAHAMMÜL EDEMEMEK!

                Bin defa yazdım ama bir türlü anlatamadım!

             "Adama değil, söze bakın" dedim.

              Doğru adam yanlış söyleyebilir. Doğru adam yanlış söyledi diye o yanlış doğru olmaz.  Yanlış adam da doğru söyleyebilir. Yanlış adam doğru söyledi diye o doğru yanlış olmaz .

             Sosyal basında, hala bazı sayfa dostlarımız, yanlış kabul ettikleri adamın doğru sözünü paylaştığımda, alınıyor, kırıcı laflar ediyorlar.

             Anlayın artık! Anlamak istemiyorsanız, paylaştıklarımdan rahatsız oluyorsanız, çıkarın bizi sayfanızdan. Ben çıkarmaktan usandım! Yeter artık!

                                 HUTBE VE VAAZLARDA NEDEN YOK?

              Cuma hutbe vaazlarında veya diğer tüm vaazlarda, GAZZE'YE(Hamas dillendirilmeden ve fiili hiçbir yardımda bulunamadığımız halde) ve ondan sonra  D.TÜRKİSTAN'A (D. Türkistan için zerre bir şey yapmadığımız halde) DUA EDİLİYOR.

              Baştan beri bir avuç HİZBULLAH ve ABD, AB ve bölge kukla ülke yöneticileri ile beraber YERLE YEKSAN OLMUŞ, üç parçaya bölünmüş YEMEN’in bir parçacığı olan ENSARULLAH, HAMAS'a YARDIM EDİYOR, CAN VERİYOR, AMA ASLA ve  KATA HİZBULLAH VE YEMEN'DEN-ENSARULLAH'DAN SÖZ EDİLMİYOR, DUA DA YER ALMIYOR! ( Diğer tüm mazlumlar ifadesi ile geçiştiriliyor)

              MEZHEPÇİLİĞİNİ MÜZMİNLEŞMİŞ, KIRONİKLEŞMİŞ HALİ!

              MEZHEBİN, DİNİN ÖNÜNE GEÇMESİ HALİ!

              TAM DA EMPERYALİZM VE ZİYONİZMİN İSTEDİĞİ GİBİ!

              Yarın bir gün K, KORE, ABD'ye ve Ziyonist İzrail terör çetesine vursa, O’na dua ederiz de, AMA EHL-İ SÜNNET DAHİLİ VE HARİCİ DİYE TASNİF ETTİĞİMİZ, BÖLÜP PARÇALADIĞIMIZ VE HARİÇ DEDİKLERİMİZE DUA ETMEYİZ! HATTA, ABD VE ZİYONİSTLER VURSA BİLE SESSİZ KALIRIZ!

              HER İKİ TARAFIN HASTALIKLI MEZHEPÇİLERİ DE AYNI!

               OYSA CAMİLER; MEZHEP, CEMAAT, PARTİLERİN YERİ DEĞİL, DİN’İN, TÜM MÜSLÜMANLARIN, ÜMMETİN YERİDİR.

                İslam gök kubbe kadar geniş bir şemsiyedir, KÜÇÜCÜK PARTİ, MEZHEP, CEMAAT VE BENZERİ KILİK ŞEMSİYELERİNİN ALTINA SIĞMAZ. Kim sığdırmaya çalışırsa, İslam’a en büyük ihaneti yapar!  İslam; Yaradan’ın Rahman ve Rahim “Esmaül Hüsna’ları”, yani  Yaradan’ın güzel isim ve sıfatları ile 8 milyarı içine alır, 8 milyara hitap eder.

                  Oysa Hizbullah, Yemen ve İran aynı dinin mensupları. Yoksa başka bir dine mi mensuplar!?

                                               ÖRTÜNME İNSANA HAS BİR VAZİFEDİR

                   ÖRTÜNME fıtridir. Doğal, tabii, akli olandır.

                   İNSAN YARATILIŞININ GEREĞİ, İNSAN OLMANIN GEREĞİDİR.

                ÖRTÜNMEYEN, HAYVANLAR ALEMİDİR.

                ÖRTÜNMEDE SINIR OLMAZ, SINIRSIZ ÖRTÜNEBİLİRSİN, AMA AÇILMA SINIRLIDIR, SINIRSIZ DEĞİLDİR, sınırsız açılamazsın. İNSANLIK, TARİH BOYUNCA BUNA BÜYÜK ÖLÇÜDE RİAYET ETMİŞ, HER ZAMAN BU SINIRI BOZAN MARJİNALLER, AZINLIKLAR olmuştur.

                    ŞÜPHESİZ ŞEYTAN DA MÜŞTERİSİZ KALMAYACAK, KALMAMIŞTIR!

                 Cennet ve Cehennem onun için vardır.

                               HALA ÖRTÜNME İLE UĞRAŞANLAR VAR!

                    Hala kılık kıyafete, en akli ve insani olan örtünmeye takılan dostlarımız var!

                 Ülkenin yakıcı sorunları var! Yangın bacayı bile sardı!

                 D Türkistan, Gazze, G. Lübnan, Doğu Yemen, İran, Suriye, Irak, Bosna, Çeçenistan, Kırım, bütün Afrika, Rusya, Ukrayna, Arakan, Keşmir, Hind müslümanları, Pakistan, Bangladeş ve kısaca dünyanın ekseriyeti yanıyor!

Orman yangınlar da çabası! Savaş kapıda! Bunlarla ilgilenelim!

                   İLLE DE KILIK KIYAFETLE UĞRAŞACAĞIM DİYENLER VARSA; BU SICAKTA BİLE TESETTÜRE BÜRÜNENLERLE DEĞİL, TAM AKSİNE ÖRTÜNENLERİ TAKDİR VE TEBRİK EDEREK, ELİ VE AYAKLARI ÖPÜLECEKLER DİYEREK, BU KAHRAMANLARI BAŞ TACI EDEREK, YATAK KIYAFETİNİ DE AŞAN BİR HAYASIZLIKLA, ANADAN URYAN GEZENLERLE, EDEP, HAYA, AR, NAMUS TANIMAYANLARLA VE BAŞKALARININ HAKLARINI HİÇE SAYANLARLA, ÇISCIBIL DOLAŞARAK, TEŞVİK, TAHRİK VE TACİZ YAPANLARLA UĞRAŞSINLAR. Ama hukuk ekseninde, akıllarına ve kalplerine hitap ederek, gönüllerine girerek.

             ZERRE İNSANLIĞIMIZ KALDIYSA, ZERRE AKLIMIZ VARSA!

                    KENDİ TARİHİYLE AYRIŞAN VE DÜŞMANLAŞAN TEK ÜLKEYİZ

                    Bir taraf Osmanlıyı, diğer taraf Osmanlı sonrasını tenkit ediyor, hain diyor, yerin dibine batırıyor!

                    Her iki taraf Tarihçilerin bir araya gelip, ortak Tarihi ve doğruyu ortaya çıkarması çok mu zor?  Çok kolay! Ama bunu yapmıyorlar!

                    Zira her iki tarafın da işine geliyor, her iki taraf da siyasi ve ideolojik olarak bundan nemalanıyor, Tarih üzerinden kamplaştırıp, taban-oy oluşturuyorlar. Ama milletin fay hatlarına dinamit koyuyorlar!

                    Kendi Tarihini tartışan, kendi Tarihi üzerinden ayrışan, kutuplaşan ve düşmanlaşan, bunu siyasi malzeme ve oy olarak kullanan, acaba dünya da başka ülke var mı?

                           ZİYONİST CANİLERE DEVLET DEMEYİN!

                    Ziyonist lanetlilere TERÖR DEVLETİ  demeyin!

                     TERÖR ÖRGÜTÜ, TERÖR ŞEBEKESİ, CANİ ŞEBEKESİ, TERÖR ÇETESİ, TERÖR EKİBİ, KATİL YUVASI, LANETLİLER GÜRUHU, İŞGAL ÇETESİ,  SOYKIRIM ÖRGÜTÜ, KANSER URU, ZEHİRLİ HANÇER, TERÖR MAFYASI DEYİN! Zira terör, devlet olamaz!

                              MECLİSTE KAVGA İSTEMİYORUZ!

                     Gerekçesi ne olursa olsun, haklı ya da haksız ne olursa olsun Meclis kavga yeri değildir, olamaz! Bir yanlışlık, bir haksızlık, bir yanlış konuşma varsa, Mecliste çözümü kavga değil, Meclis içi kural ve yasalarla halledilmelidir. Halledilemiyorsa, iç tüzük yetersizdir, o yeterli hale getirilmeli, hiçbir şartta kaba kuvvete başvurulmamalıdır. Yasalar her yerde geçerlidir ve olmalıdır ama en geçerli olduğu yer Meclis olmalıdır. Meclis, “ROL MODEL/NUMUNE-İ İMTİSAL” olma yeridir.

                     Çok çok mühim bir hususta, hiç kimse kendini polis ve yargıç yerine koyamaz, “YARGISIZ İNFAZ” yapamaz. Mecliste hiç ama hiç yapamaz! Asla ve kata yapmamalıdır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.