Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-07-06 21:08:08

BOZKURT İŞARETİ

TURAN UZUN

tur.furkan@hotmail.com 06 Temmuz 2024, 21:08

Bozkurt işareti batıya göç eden Türklerin soylarının devamı ve atalarının unutulmaması için yapılan işarettir. Bu işaret ile Türkler batıya göç eden Hunlar, Peçenekler, Kıpçaklar ve diğer Türk boyları kendilerini, boylarının belirlenmesini sağlamıştır.

Daha sonraları bazı anlamlar yüklenmiş olsa da asıl anlamı Türklüğü simgelemektedir. Belki siyaseten de kullanılsa da asıl olgu Türküm demek anlamını ifade eder. Şimdi bu simge yapan bir insan kadar doğal bir şey var mı? Bir insan ben bir Almanım yada ben bir Rusum yada ben bir Amerikalıyım işareti yapamaz mı? Yapar. Neden yapmasın.

Aslında bunlar bizlere şunu ifade ediyorlar; diyorlar ki ey Türk milleti sizler bizlere benzer iseniz ya da bizlere yardaklık yaparsanız, yada bizlere kölelik yaparsınız bir sorun yok. Ya da bizlere biat ederseniz sizlere bir şey yok. Ancak oldu ya aslınızı inkar etmez iseniz, aslınıza dönmeye karar verirseniz şuan dünyaya biz hükmediyoruz. Onun için bizim kurallarımız geçerli olur. Bizim adaletimiz olur. Bizim adaletimiz dedikleri onlara yarayan ne varsa o geçerli olur. Yüzyıllar önce kılıç kalkanla yapılan haçlı seferleri günümüzde kalem, medya, teknoloji ve diğerleri ile yapılmaya devam eder, ediyor da.

Bunu gören gözler neyi gördüğünü, ne anlama geldiğini anlamak durumda. Her ne kadar birbirlerini de yeseler söz konusu bizler olunca aralarındaki bütün husumetler duruvermektedir. Bizler; bunlar için bu kadar tehlikeli gözükürken neden bizler kendimizi onların kucağına düşürmeye çalışıyoruz. Neden kendi köpeğimizi bunlara bağlıyoruz?

Biz köpeğimizi bunlara bağlamaya çalışıyoruz. Çünkü yıllardır bizleri uyutmaya çalışıyorlar. Bizlerin fabrika ayarlarına dönmemizi istemiyorlar. Fabrika ayarlarına dönersek onlar için işlerin zorlaşacağını bilmektedirler. Fabrika ayarlarına dönmemiz içinde Bozkurt işareti de bunlardan en önemlilerinden biridir. Bizlerin nerden geldiğimizi, ne olduğumuzu ve Kızıl elmanın neresi olduğunu hatırlatmaktadır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.