Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-06-17 21:37:20

KURBAN!

TURAN UZUN

tur.furkan@hotmail.com 17 Haziran 2024, 21:37

Dünya 21. Yüzyılı yaşarken insanlık han ki yüzyılı yaşıyor bilinmez. Kurban bayramı insanların yardımlaşmasına, gönül bağı kurmasına ve en önemlisi birbirleriyle etkileşim kurmasına vesile olan bir bayramdır. Kurban keserek etrafımızdaki ve teknolojinin gelişmesi ile de dünyadaki garibanlıkları bir an olsun unutturmak için var olan bir bayramdır.

Şu var ki dünyamızda bazı dengeler bir kaçımızı mutlu kılarak değerlerimizin üzülmesine sebep olmaktadır. Bizlerde öyle hale geldik ki etrafımızdaki kişilerin üzülmesi bizlerin mutluluğu olarak görmeye başladık. Hatta bu ülkeler bazında ve milletler bazında aynı duyguları bizlere yerleştirmeye çalışmaktadırlar. Çünkü malum ülkeler, gruplar yada kendilerini küresel güçler olarak belirleyen güçler yüzyıllardır Afrika’yı Asya’yı ve dünyanın diğer bölgelerini sömürerek kendi krallıkları, kendi hükümdarlıklarını büyütmeye çalışmışlardır. Bu sayede kendi ülkelerini belirli seviyeler çıkarmışlardır.

Yaşadıkları şaşalı hayatlar Dünyanın diğer bölgelerinde sömürdükleri ve çaldıkları mallar ile olmaktadır. Başkalarının açıları üzerine kurulan hayatlar yada hükümdarlıklar illaki bir gün yok olacaktır. Şimdilerde de bu böyle devam etmektedir. Şimdilerde Filistin kurban ediliyor, Gazze kurban ediliyor. Orada öldürülen çocukların üzerine yeni hayatlar kurmaya çalışacaklar. Orada kadınlar öldürülüyor. Orada insan öldürülüyor, insanlık öldürülüyor.

Öldürülen insanlık üzerine yeni bir gelecek kurulmak istenecektir. Ancak oyun kuranların üstünde bir oyun kurucu vardır. Yaratan kurulan bu oyunları onların üzerine belki bugün belki yarın yıkacaktır. Yeter ki bizler kesilen kurbanı hakkıyla keselim, yeter ki bizler Kurban bayramının hakkıyla yaşayalım, yaşatalım ki kurulan oyunların farkına varalım. Böylece kendi kurdukları tuzaklarda boğulsunlar.

Bütün Müslüman aleminin bayramını kutlarım.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.