Devletleri, milletleri ayakta tutan tarihten gelen gelenek, görenek ve o milletin yapı taşlarını meydana getiren temel ögelerde saklıdır.
Ancak acaba sormak gerek kendimize Atalarımız, Ecdadımız tarihte büyük Devletler kurarken, dünyaya hükmederken acaba bizler gibi mi hareket ediyordu?
Seçimden seçime bu günkü gibi çalışarak mı bunca devletler kuruldu. Seçimden seçime insanlara birer hediye dağıtarak mı bunca güzelim tarihler yazıldı.
Şimdi sizlere, bizlere ve kendimize sormak gerek. Günümüzde yapılan seçim çalışmaları, yada seçimi kazananların ve seçime girenlerin çalışmalarını gördükçe bizim yapı taşlarımızın değiştiğini yada değiştirildiğini düşünmekteyim.
Neden seçim yaklaştığında Belediye, Muhtar veya seçime girecek olan diğer kurum yada kişiler çalışmaya başlar. Neden yıllar içinde çalışma yapmaz da seçim geldiğinde çalışır olurlar. Neden seçilenler sadece seçildiği işi yapmaz. Neden bir Muhtar, bir belediye Başkanı aynı zamanda bir başka kurumda, bir işte çalışır. Devletin, Milletin görevlendirdiği bir iş, millete yapılacak hizmet bu kadar basit mi ki ek iş olarak yapılan işler haline gelmiş. Ya da biz millet yada toplum olarak çok çıkarcı ve kendimizi uyuyan kör toplum haline getirdik.
Seçilen Muhtar, Belediye ve diğer kurum ve kuruluş yöneticileri acaba maaşları yetmiyor da ek olarak bu tür görevleri mi istemektedirler.
Bizler biraz olsun sorgulamamız gerekir. Helalinden kazanmak var ya helal kazanmak. Çalışırsın emeğini karşılığını alırsın. Bu çalışmada helal kazanç olur. Acaba çalışmalarımız helalinden yapıyor muyuz? Mesaisini görevlendirdiği iş için harcamıyorsa, o işi halka hizmet Hakka hizmet olarak görmüyorsak burada sorgulamamız gereken sadece seçilenler değil onları seçen bizler de sorgulanmamız gerekir.