Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-05-19 00:39:32

TRABZONSPOR BİR ŞEHİR TAKIMIMI KALACAK YOKSA EVRENSEL TAKIMMI OLACAK

TURAN UZUN

tur.furkan@hotmail.com 19 Mayıs 2024, 00:39

Çok zamandır yazmak istediğim ancak yazamadığım bir konu Trabzonspor. Aslına bakılırsa sporda yazmak istemiyorum fakat bu konuyu dile getirmek isteyişim beni bu konunun çok düşündürmesidir.

Trabzonspor evrensel bir kulüp olacaksa, bu yolda yürümesi gerekecek e bazı sevdiğimiz olgulardan , olaylardan uzak durulması veya bazı olayları bırakması gerekir.

Bir anlık bir düşünelim kendimizin Manisalı yada Artvinli yada Sinoplu olduğumuzu. Maç oynanıyor ve 61. Dakika sevinci yaşanıyor. Bu bir Sinoplu bir Artvinli, bir Manisalı için bir şeyi ifade etmez aksine kendi şehirlerini seven bu insanlar başka şehirlerin plaka numarası için neden bağırsın? Neden sevinsin? Trabzonspor sevgisi olan bir kişi Trabzon şehrini sevmek zorunda değildir.

Bizler Trabzonlu olarak bu tarz aktiviteler hoşumuza gidebilir. Ancak görünen şudur ki belki de bu olayı çıkartanlar Trabzonspor’un büyümesinin önüne geçmek istenmiş olabilir. Trabzonspor’un bir mahalli takım olarak kalmasını istemiş olabilirler. O açıdan düşüncem odur ki yapılacak işlemlerin, sevinçlerin, reklamların ve değişik organizasyonların geneli kapsayacak şekilde olması gerekmektedir.

Oynanan bir maçta farklı şehirlerden gelen insanların Trabzonspor’u desteklemesi, tutması, Trabzonspor taraftarı olması onun Trabzon şehrine bağlı bir insan yapmaz yapmamalı. Trabzon farklı Trabzonspor farklı olgudur. Trabzonspor Trabzon içinde doğan ve ona farklı katkıları olan bir spor dalıdır.

 Nasıl ki bir Liverpool, bir Napoli gibi takımlar dünya takımı olmuştur Trabzonspor’u da şehir içinde tutmayalım. Onu yapacağımız faaliyetlerle Trabzon içinden çıkan dünya markası olguya dönüştürmemiz gerekir. Bütün Trabzonluların ve Trabzonspor sevdalıların düşünce bu olsa gerek. Yöresel marka olmaktan çok Dünya markası olmak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.