Trabzon Haber ve Trabzonspor Haber
2024-06-09 15:36:15

ASALAK OLMAYALIM

TURAN UZUN

tur.furkan@hotmail.com 09 Haziran 2024, 15:36

Yenidünya düzenin giderek düzensizliğe dönüştüğü günümüzde, etrafımızdaki güvenlik risklerine karşı etkili kalıcı ulusal stratejik politikalar üretilmesi ve hayata geçirilmesi gereken elzem bir gerçekliktir.

Bulunduğumuz jeopolitik ve jeostratejik konum itibari ile bu konuma uygun hedeflere yönelmemiz gerekmektedir. Bu bağlamda çıkan fırsatları da değerlendirmemiz gereklidir.

Dünya bunalımlı bir dönem yaşamaktadır. Bu bunalımlı günlerde sorumluluğunu bilen vatandaşlar olarak olanlara, duyarsız ve kayıtsız kalınmaması gerektiğini düşüncesinde olmalıyız.

Kişilerin düşünce ve hareketlerini belirleyen değer yargılarıdır. Toplumların ise kültürleridir. Devletlerin ise milli politikalarıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu sorunlar, bölgesel anlaşmazlıklar ve dünya geneli düzensizliğin getirdiği problemler ortadadır.  Toplumlarda, insanlarda karamsar hava oluşmaktadadır. Kaldı ki günümüzde yaşanan hadiseler bunun en acı örnekleri yaşanmaktadır. Gazze de yaşandığı gibi. Bunlar yaşanırken insanlarda karamsarlık olmaması zaten bir sıkıntı ve sorumsuzluktur.

Sorumsuz insanın toplum ve devlet yaşamındaki yeri asalaklıktır. Duyarlı insanların suskun, asalak insanların ise devleti, toplumu, siyaseti, basını yönlendirdiği ülkede her şeyin iyiye gittiğini, gidebileceğini söylemek mümkün değildir. Olamaz. O açıda olması gerekeni yapmamız gerekir.

Toplumu ile yabancılaşan ve toplumunun, devletinin geleceğine ilgisiz kalan kişilerle devletimizi gelecek yüzyıllara taşımak imkânsızdır. Bu açıdan ülkenin kılcal damarlarında dolaşan kanların orta Asya’dan günümüze uzanan süreçte asil kanla beslenmeli bu doğrultuda hareket edilmelidir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.